DONNY DE WILDE

Professionele boomverzorging in Oost-Vlaanderen

Professionele boomverzorging is geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat je niet zelf aan de slag gaat en zo onherroepelijke schade aanricht. 

 

Schakel ons in als jouw ervaren boomverzorger in het Waasland en de hele provincie Oost-Vlaanderen. Met meer dan 10 jaar aan vakkennis en een grote passie komen we met de juiste oplossing voor jouw situatie. Je kan zowel bij ons terecht als particulier of bedrijf.

 

 

Boomverzorging op maat start met de juiste snoei

Monumentale, volwassen bomen hebben in het bijzonder boomverzorging nodig. Maar ook bij een kleine boom is een correcte begeleiding reeds noodzakelijk. Alleen zo krijg je een mooi én gezond resultaat op lange termijn.

 

Alles valt of staat echter met de correcte boomverzorging. Een eerste voorbeeld: de beste tijd voor het snoeien is afhankelijk van de soorten bomen die aanwezig zijn. Een esdoorn of berk vraagt een andere aanpak dan het knotten van wilgen. Voor de meeste soorten is de zomer echter het ideale moment voor boomonderhoud.

 

We inspecteren de boom van de wortels tot de toppen van de kruin en selecteren weloverwogen alle takken die gesnoeid kunnen worden. Geen uitdaging is ons hierbij te groot. Je kan bij ons terecht voor het snoeien van bomen op alle hoogtes. En ook bij stormschade helpen we je graag verder.

 

Een exemplaar van 30 meter hoog? Komt in orde! Van hoogtevrees hebben we geen last.

Een compleet aanbod in boomverzorging

Onze missie is om de relatie tussen mens en boom in stand te houden. Bomen vellen doen we in principe alleen wanneer de boom écht niet meer te redden valt. Wij gaan als boomverzorger liever voor een duurzame, ecologische aanpak.

 

Precies daarom ben ik sinds 2017 gecertificeerd European Tree Worker (ETW). In het kader van een compleet advies bied ik verschillende zaken aan:

 

  • Plaatsing, onderhoud en begeleidingsnoei (ook voor fruitbomen)
  • Professioneel verwijderen van boomwortels (door uitfrezen of uitgraven)
  • Onderzoeken en behandelen van ziektes en plagen op je boom
  • Standplaatsverbeteringen (bodemleven rondom de boom)
  • Algemeen boomadvies
  • Beschermingsmaatregelen bij plots vrijstaande bomen (zoals jute aanbrengen tegen zonnebrand bij beuken)
  • Opruiming van beschadigde bomen na storm of ander noodweer

Flexibele en veilige boomverzorging

Ons eigen moderne machinepark zorgt ervoor dat we snel en perfect inspelen op jouw specifieke noden. Zo hebben we op elk moment een rupshakselaar, kniklader en minigraver ter beschikking. Met het juiste materiaal op het juiste moment ben je zeker van een kwalitatief en professioneel eindresultaat.

 

Veiligheid staat hierbij steevast voorop. Bij elke opdracht staat een collega op de begane grond. Deze kan bij eventuele problemen tussenbeide komen. Precies daarom laat je jouw bomen snoeien door een professional, in plaats van dit zelf te doen.

Wat we naast boomverzorging nog voor je doen

Tuinonderhoud

Naast het snoeien van bomen zorgen we ook graag voor het periodieke onderhoud van je tuin. Zo scheren we hagen in elke vorm naar keuze.

Tuinrenovatie

Door het opnieuw aanleggen van jouw verwilderde tuin laat je deze er terug als nieuw uitzien. We bepalen de juiste beplanting op maat.

Houtcreaties

Geef dood hout na het boomonderhoud een tweede leven. Ideaal voor spelende kinderen, als ecologisch alternatief voor speeltuigen.

Onze projecten in boomverzorging

Kan ik ook bij jullie terecht om een boom te kappen?

Absoluut. We doen zowel het snoeien en vellen van bomen. Dit laatste vermijden we echter zoveel mogelijk. In bepaalde gevallen is bomen rooien echter noodzakelijk. Met name wanneer een grote boom ziek is en dreigt om op je woning te vallen.

Voeren jullie het snoeiafval ook af?

Dit is zeker mogelijk. We kunnen ook alles voor je versnipperen met onze rupshakselaar. Het hakselgoed verdelen we dan voor je in de plantenborders. Deze mulching houdt de bodem vochtiger en zorgt voor minder onkruid.

Vraag nu jouw offerte voor boomverzorging aan

Je wil natuurlijk graag weten wat ons werk als boomsnoeier en adviseur precies gaat kosten. Elk project is echter uniek. Het is daarom moeilijk om hier een pasklaar antwoord over de gemiddelde kosten te geven.

 

Contacteer ons hier voor een offerte op maat. Zorg voor een duidelijke omschrijving van de situatie en stuur bij voorkeur enkele foto’s mee. Gelieve deze in één keer te uploaden, zodat we alles ontvangen. Zo bepalen we voor jou meteen de ideale oplossing met een correcte prijsschatting.

 

We zijn actief in de hele provincie Oost-Vlaanderen. Vanuit Zele komen we in de eerste plaats langs in Berlare, Overmere, Hamme en Dendermonde. Maar ook in Lokeren, Gent, Sint-Niklaas en Aalst helpen we je graag verder.

Gelieve even te wachten. Jouw aanvraag (met foto's) wordt doorgestuurd ...

Groenonderneming

Donny De Wilde

9240 Zele

+32 486 88 95 27

BE 0846.238.490